Proiect Erasmus+„No more walls, just bridges”

Elevii Liceului cu Program Sportiv Satu Mare se bucură din acest an școlar de prilejul participării la un proiect internațional de schimb interșcolar în cadrul parteneriatelor strategice în domeniul educației școlare Erasmus +. Proiectul finanțat de  Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale este intitulat No more walls, just bridges și este coordonat de liceul vocațional IISS Ettore Majorana  Bari din  Italia, iar Liceul cu Program Sportiv este instituție parteneră, alături de alte trei instituții școlare din Belgia, Portugalia și Franța.

Proiectul coordonat de doamna profesoară Bodnar Agota abordează  stilul de viață sănătos prin alimentație, sport și printr-un mediu curat, iar printre priorități se află și  promovarea turismului și a patrimoniului cultural. Prin activitățile ce urmează să fie desfășurate timp de doi ani până la încheierea proiectului în august 2020, Liceul cu Program Sportiv Satu Mare:   integrarea elevilor defavorizați, reducerea abandonului școlar și dobândirea unor competențe-cheie, precum cele antreprenoriale, digitale și lingvistice. Toate activitățile propuse în cadrul parteneriatului se bucură de tot sprijinul conducerii liceului, deoarece prin învățarea bazată pe proiect și prin diversificarea activităților extracuriculare elevii se vor implica activ în procesul instructiv-educativ, ceea ce va duce la dezvoltarea acestei instituții școlare.

Elevii liceului se pregătesc pentru primul schimb de experiență pentru ei în Italia în perioada 17-24 noiembrie unde vor duce din mâncăruri tradiționale românești și vor  degusta curiozități culinare din țările partenere, prima temă abordată fiind cea a alimentației sănătoase.

În martie 2019, Liceul cu Program Sportiv Satu Mare va primi cu porțile deschise elevii și cadrele didactice de la școlile pertenere să facă împreună mișcare și sport pentru un stil de viață sănătos.

PPT-WALLS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *